Surdejsbrød med kantareller og porcheret æg

Surdejsbrød med kantareller og porcheret æg

til 2 personer

Ingredienser

  • 2 skiver - godt surdejsbrød
  • 2 handfulde - friske kantareller
  • 2 spsk - løg
  • 1 spsk. - smør
  • 1 dl. - piskefløde
  • 1 håndfuld - bredbladet persille
  • 1 skvæt - eddike
  • 1 stk. - af de friskeste æg du kan finde
  • 1 stk. - salt & peber

Sådan gør du

Server denne lille sag om morgenen, og jeg kan garantere dig, at det bliver til mere end et “one night stand”.

Sæt først og fremmest en mellemstor gryde med vand på varmen.

Kantareller og løg steges på panden i en god klat smør. Efter et par minutter, når svampene har tabt en del væde, tilsættes fløde sammen med halvdelen af den finthakkede persille.

Når vandet er lige under kogepunktet, uden at det danner luftbobler, hældes der et skvæt eddike i vandet. Med er piskeris danner du en "tornado" i vandet ved at dreje rundt. De friske(!) æg slås ud i hver deres lille skål og hældes forsigtigt ned i vandet, så tornadoen får dem til at dreje rundt om sig selv, mens hviden samler sig om blommen. Vær opmærksom på, at æggene ikke hænger fast på bunden, og giv dem 4 minutters tid i vandet.

Kantarellerne smages til med salt, peber og resten af persillen inden de fordeles på brødene. Herefter lægges forsigtigt et æg på hver mad, og lidt ekstra salt, peber og evt lidt purløg drysses over.

Tilbage til opskrifter