Steak burger

Steak burger

til 2 personer

Ingredienser

  • 25 gram - gær
  • 500 gram - hvedemel
  • 25 dl. - vand
  • 40 gram - sukker
  • 50 gram - blødt smør
  • 2 tsk - salt
  • 1 stk. - æg til pensling
  • 2 stk. - gode rib eye steaks
  • 1 håndfuld - ruccola
  • 2 spsk - sennep
  • 2 handfulde - basilikum
  • 8 stk. - pinjekerner
  • 1 stk. - lille stykke parmesanost
  • 1 stk. - rødløg

Sådan gør du

Opløs gær i vandet i en stor skål og rør derefter salt og sukker ud i blandingen. Tilsæt mel og ælt dejen til den er glat og elastisk i 8 minutters tid. Tilsæt derefter smør og ælt i 5 yderligere minutter. Det er en blød dej men den skal heller ikke være alt for klistret på grund af smøret, så det kan være at du får brug for lidt ekstra mel. Efter æltningen skal dejen hæve. Put dejen tilbage i skålen med lidt ekstra mel, så dejen ikke hænger for meget fast i siderne af skålen og lad dejen hæve i 3 timer under et hviskestykke.

Dejen bliver kun bedre af at hæve natten over i køleskabet, men kan sagtens blive til lækre burgerboller efter et par timer. 1 times tid inden du skal bage dine boller, former du bollerne og sætter dem på et stykke bagepapir. Ovenpå bollerne sætter du et andet stykke bagepapir og derefter placerer du en anden bageplade ovenpå bollerne, så de bliver trykket flade, mens de hæver i yderligere tre kvarter. Dette gør dine boller flade men og luftige.

Forvarm ovnen til 200 grader og pensl bollerne med et sammenpisket æg og sesamfrø hældes på. Bag bollerne i 10-12 minutters tid eller til de er lækre gyldne.

Pinjekerner varmes forsigtigt på en varm og tør pande til de har fået meget lidt farve. Dette gør man for at få endnu mere nødde-agtig smag ud af kernerne. De lægges til afkøling på en tallerken med fedtsugende papir, da de smider lidt af den naturlige olie, der findes i kernerne. 

Basilikum, parmesanost, pinjekerner og hvidløg blendes nu med en hel del olivenolie - her skal der altså ikke sparres. Pestoen køres på blenderen til den har den konsistens du ønsker. Smag til med citronsaft, salt og peber. 

Steg din bøf som du kan lide den. Jeg holder personligt meget af rødt kød, så jeg plejer at stege min bøf i meget kort tid. Det er vigtigt at lade bøffen hvile i mindst ligeså lang tid som den er stegt inden den skæres i skiver og kommes i burgeren. 

Smør din burgerbolle med sennep og kom en god håndfuld frisk ruccolasalat på. Placer nogle lækre stykker bøf ovenpå sammen med et par gode skefulde pesto. Til sidst kommes fintsnittede rødløg og overbollen på. 

Tilbage til opskrifter