Sprødstegte smelt med citron

Sprødstegte smelt med citron

til 2 personer

Ingredienser

  • 2 handfulde - smeltet smør
  • 1 stk. - citron
  • 1 stk. - salt & peber
  • 1 håndfuld - rugmel

Sådan gør du

Disse små fisk kan sagtens spises hele. Sørg for at de er helt friske fra din fiskehandler - fiskenes øjne skal være helt klare og de skal dufte friskt af havvand. De smager rigtig godt som en pre-dinner snack! 

Skyld fiskene under under koldt vand i en si. Tag en mellemstor gryde eller en pande og hæld godt med vinduekerneolie i. Varm olien langsomt op - den skal være ret varm eller omkring 120 grader.

Vend fiskene i rugmel eller en anden form for groft mel blandet op med friskkværnet sort peber og salt. Steg derefter fiskene til de er gyldne og sprøde. Server med lidt ekstra salt og citron. 


Tilbage til opskrifter