Sprødstegt kylling med spidskål og pesto

Sprødstegt kylling med spidskål og pesto

til 2 personer

Ingredienser

  • 2 stk. - Kyllingelår
  • 10 stk. - pinjekerner
  • 1 stk. - lille stykke parmesanost
  • 1 fed - hvidløg
  • 3 handfulde - basilikum
  • 2 dl. - olivenolie
  • 1 stk. - citroner, øko
  • 1 stk. - salt & peber

Sådan gør du

Denne farverige ret er inspireret af den italienske spaghetti genovese, hvis to bestanddele er spaghetti og frisk basilikumspesto. For alle, der savner sommer og lunere himmelstrøg er en omgang frisk basilikumspesto vejen frem. Her afspejlet i en sund udgave med et sprødstedt og saftigt kyllingelår. 

Tænd ovnen på 200 grader. Dub dine (gerne økologkiske) kyllingelår med køkkenrulle og placer dem i et ildfast fad. Hæld lidt olivenolie over lårene og dæk dem med rigelig havsalt, friskkværnet peber og skallen fra en citron. Lad dem ligge sådan i 10 minutters tid inden ovnen er varm nok. Sæt dem midt i ovnen på en bradepande i 40 minutters tid. 

Pinjekerner varmes forsigtigt på en varm og tør pande til de har fået meget lidt farve. Dette gør man for at få endnu mere nødde-agtig smag ud af kernerne. De lægges til afkøling på en tallerken med fedtsugende papir, da de smider lidt af den naturlige olie, der findes i kernerne. 

Basilikum, parmesanost, pinjekerner og hvidløg blendes nu med en hel del olivenolie - her skal der altså ikke sparres. Pestoen køres på blenderen til den har den konsistens du ønsker. Smag til med citronsaft, salt og peber. 

Tag en varm stegepande med lidt olie og vend den fintsnittede spidskål til den smider lidt vand og er faldet lidt sammen. Herefter vendes den friske pesto i kålen til alt er coated ind i pesto. 

Server det sprøde kyllingelår oven på spidskålen og server med et stort glas rødvin. 

Tilbage til opskrifter