Spidskål med bacon, timan og varm sennepsdressing

Spidskål med bacon, timan og varm sennepsdressing

til 2 personer

Ingredienser

  • 1 hoved - spidskål
  • 200 gram - bacon
  • 50 gram - parmesan
  • 4 stilke - frisk timian
  • 4 spsk - creme fraiche
  • 2 spsk - sennep

Sådan gør du

Steg baconen sprød på en stor pande, og læg baconen på tre stykker køkkenrulle, så papiret kan suge lidt af fedtet fra. 

Lad baconfedtet blive på panden, men sluk for varmen. Pluk de yderste blade af spidskålen og skyl kålhovedet hvorefter det skæres over på langs. 

Varm panden med baconfedtet op igen og steg kålen på middel varme, med den flade side nedad i ca. 5 minutter. Vend herefter kålen på panden og drys nu friskrevet parmesanonst og den friske timian på den flade side af kålhovedet. Når kålen føles tilberedt men med fast konsistens, vendes den flade side nedad på panden igen i 2 minutter, så osten bliver sprød.

 Tag kålen af panden og drys baconen over. Panden, som stadig har eftervarme, tilsættes 4 spsk. creme fraiche og to spsk. sennep, der smeltes og røres sammen. Held hurtigt saucen over kålen og server derefter, imens den er lun og sprød.  

Tilbage til opskrifter