Skovduebryst med frisésalat og mørke bær

Skovduebryst med frisésalat og mørke bær

til 4 personer

Ingredienser

  • 4 stk. - skovduer
  • 2 stk. - løg
  • 2 stk. - gulerødder
  • 2 stk. - persillerødder
  • 2 stilke - blegselleri
  • 1 håndfuld - bredbladet persille
  • 10 stk. - sorte peberkorn
  • 3 stk. - nelliker
  • 6 stk. - enebær
  • 2 stk. - laurbærblade
  • 1 flaske - rødvin
  • 2 spsk - smør
  • 1 hoved - frisésalat
  • 125 gram - brombær

Sådan gør du

Denne smukke og velsmagende ret med skovdue er rørende nem at tilberede. Sovsen kan være lidt tidskrævende men spring dog ikke over hvor gærdet er lavest, for når du har skovduer i huset, er det værd at bruge tid.

Vinger og lår skæres af de plukkede og rensede duer. Derefter kan brysterne skæres af brystbenet med en skarp kniv. Lad skindet sidde på og sæt brysterne til side i køleskabet med film.

Skrog, vinger og lår steges i en meget varm gryde i olie, til der er røg i køkkenet. Tilsæt løg, gulerod, persillerod, selleri, persille, peberkorn, nelliker, enebær, laurbærblade og en halv flaske rødvin og hæld vand på til det dækker. Kog fonden ved middel varme mens der skummes regelmæssigt i mindst to timers tid. Si derefter fonden over i en mindre gryde og kasser skrog og grøntsager. Hæld næsten ligeså meget rødvin i gryden som der er fond, og lad saucen koge endnu mere ind over svag til middel varme. Efter endnu en times tid burde den næsten være der. Tilsæt koldt smør og smag til med salt, peber og sukker. Saucen skal være mørk og intens i smagen.

Duebrysterne tørres let med lidt køkkenrulle inden de krydres med salt, peber og knuste enebær. En tung pande varmes op, og duebrysterne brunes først i smør og olie på hver side, hvorefter der skrues ned og brysterne steges færdigt. De skal ca. have 2 minutter på hver side. Lad brysterne hvile i 5-10 minutter før de skæres for.

Server duebrystet på frisésalat med friske mørke bær, der er vendt i den stærke fond.

Tilbage til opskrifter