Rødbedesalat med grønne bønner

Rødbedesalat med grønne bønner

til 1 person

Ingredienser

  • 3 stk. - store rødbeder
  • 100 gram - fetaost
  • 1 dåse - linser
  • 1 håndfuld - grønne bønner

Sådan gør du

Skrub rødbederne under koldt vand. Pak hver rødbede ind i sølvpapair som en lille pakke - dog ikke for stramt. Pakkerne lægges i et ildfastfad og placeres midt i ovnen på 200 grader. Rødbederne bages i 30-50 minutter efter størrelse. TIP: når du kan stikke en spids kniv igennem rødbederne uden modstand, er de færdigbagte.

Når rødbederne tages ud af ovnen, skal de skrælles. Det gøres ved at pille skrællen af med fingrene, mens rødbederne stadig er lune.

Skær derefter rødbederne i tynde skiver, og placer dem i et fad/skål. Bønnerne skal blancheres ved at hælde kogende vand over dem i en skål, og lade dem stå i ca. 8 minutter. Derefter skæres bønnerne  over på langs, og lægges på rødbederne sammen med fetaost og linser (mængder er efter lyst/behov).

Tilbage til opskrifter