Pizza med jomfruhummer

Pizza med jomfruhummer

til 2 personer

Ingredienser

  • 350 gram - tippo-00 hvedemel
  • 150 gram - durum mel
  • 3 dl. - vand
  • 25 gram - gær
  • 1 spsk. - salt
  • 3 spsk - olivenolie
  • 1 håndfuld - jomfruhummerhaler
  • 1 håndfuld - gule cherrytomater
  • 1 håndfuld - bredbladet persille
  • 2 fed - hvidløg

Sådan gør du

Pizzadej til 3 pizzaer, fyld til 1 enkelt. 

Gæren opløses i vandet og Tippo-00, durum mel, salt og olivenolie blandet i lidt efter lidt. Når dejen har samlet sig skal der æltes. For at en pizzadej bliver sprød og tynd i bunden er det vigtigt at ælte dejen. Ælt dejen i mindst 10 minutter. Tilsæt lidt mere mel hvis dejen er for klistret. Kom dejen tilbage i skålen med lidt mel og lad dejen hæve i mindst tre timer overdækket.

Jomfruhummerhalerne flækkes, og kødet tages forsigtigt ud af skallen. Gem skallerne i fryseren til når du skal lave fond eller sovs. Husk, at fjerne den lille tarmstreng, der løber på oversiden af ryggen på jomfruhummeren. Den kan nemt fjernes med et lille bitte snit langs ryggen.

Vask tomaterne og halvér dem. Persillen hakkes fint og blandes sammen med presset hvidløg og et svkæt olivenolie.

Rul dejen ud til pizzastørrelse. sæt pizzaen på en pizzaspade eller lign og bred mascarpone ud på pizzaen jomfruhummerhalerne, tomaterne og persilleblandingen fordeles på dejen. I en rigtig varm ovn – evt. med en pizzasten – sættes pizzaen nu og bager til den er sprød i skorpen og sat i bunden. Servér med olivenolie, citron og salt – Det smager altså ret godt. 

Inden servering spredes frisk oregano og lidt olivenolie ud over pizzaen.

Tilbage til opskrifter