Blancheret rødbede med parmesan og trøffel

Blancheret rødbede med parmesan og trøffel

til 2 personer

Ingredienser

  • 2 stk. - store rødbeder
  • 1 sjat - trøffelolie
  • 1 efter smag - salt & peber
  • 1 stk. - lille stykke parmesanost

Sådan gør du

Start med at skrælle rødbederne. Rødbederne skal derefter rives i tynde og lange strimler på et courgettijern eller et mandolinjern. TIP! Vil du undgå den røde saft på hænderne, kan du holde om rødbeden med en køkkenhandske eller en frysepose.

Når rødbeden er revet, sættes en liter vand over i en elkedel, og parmesanosten rives fint på et almindeligt rivejern.

Når vandet har kogt hældes det over rødbederne i en skål, hvor der tilsættes 1 tsk. salt. Lad rødbederne trække i vandet i ca. 3-4 minutter, hvorefter vandet hældes fra.

Imens rødbederne endnu er varme spredes parmesanosten ud – vend gerne lidt rundt. Lige inden serveringen hældes få dråber trøffelolie og lidt peber på rødbederne. 

Tilbage til opskrifter