Pizza med friske grønne tomater og oregano

Pizza med friske grønne tomater og oregano

til 2 personer

Ingredienser

  • 350 gram - tippo-00 hvedemel
  • 150 gram - durum mel
  • 3 dl. - vand
  • 25 gram - gær
  • 1 spsk. - salt
  • 3 spsk - olivenolie
  • 6 skiver - bøffelmozarella
  • 1 stk. - grøn bøftomat
  • 1 stk. - et halvt bananskalotteløg
  • 2 kviste - frisk oregano

Sådan gør du

Pizzadej til 3 pizzaer, og fyld til en enkelt 

Gæren opløses i vandet og Tippo-00, durum mel, salt og olivenolie blandet i lidt efter lidt. Når dejen har samlet sig skal der æltes. For at en pizzadej bliver sprød og tynd i bunden er det vigtigt at ælte dejen. Ælt dejen i mindst 10 minutter. Tilsæt lidt mere mel hvis dejen er for klistret. Kom dejen tilbage i skålen med lidt mel og lad dejen hæve i mindst tre timer overdækket.

Den grønne tomat skæres i tynde skiver med en skarp kniv på tværs – dvs. modsat fra top til bund. Skalotteløget skæres også tyndt.

Rul dejen ud til pizzastørrelse. sæt pizzaen på en pizzaspade eller lign og fordel den skivede mozzarellaost ud på pizzaen inden tomat og løg spredes ud på dejen.

I en rigtig varm ovn – evt. med en pizzasten – sættes pizzaen nu og bager til den er sprød i skorpen og sat i bunden. Inden servering krydres med salt, peber og en tynd stråle olivenolie sammen med et ordentligt skud frisk oregano. En usædvanlig og vegetarisk pizza, men utroligt velsmagende. 

Tilbage til opskrifter