Kylling i cremet karry sauce

Kylling i cremet karry sauce

til 2 personer

Ingredienser

  • 6 stk. - kyllingeoverlår
  • 2 saften-fra - limes
  • 1 tsk. - stødt chili
  • 1 stk. - rød chili
  • 1 spsk. - korianderfrø
  • 8 stk. - nelliker
  • 10 stk. - sorte peberkorn
  • 1 stk. - kanelstang
  • 3 stk. - sorte kadekommekapsler
  • 4 stk. - laurbærblade
  • 2 spsk - gurkemeje
  • 1 spsk. - spidskommen
  • 1 spsk. - paprika
  • 15 stk. - smuttede mandler
  • 8 dl. - naturel yoghurt
  • 2 fed - hvidløg
  • 3 stk. - løg
  • 2 spsk - ingefær
  • 1 ds. - flåede tomater
  • 5 dl. - hønsefond (el. bouillon)

Sådan gør du

Skindet flåes af kyllingeoverlårene og benene skæres ud af stykkerne. Dette kan være lidt bøvlet til at begynde med, men det bliver lettere når man lige har lært tarvet. Sørg for at kyllingen ikke bliver skåret til plukfisk - du skal have tre stykker kød ud af hvert overlår. 

Lad kyllingen trække i 1-2 timer i køleskabet med limesaft og chili. 

På en tør stegepande ristes nu alle de tørre krydderierne sammen med halvdelen af de smuttede mandler. Når kryderierne er ristet igennem og dit køkken dufter af krydderibasar, blendes de grundigt i en krydderimølle eller en blender. Med en si kan du tage de resterende grove stykker krydderi fra karryen. Bland karryen med yoghurt og hæld kyllingen i marinaden 

Nu skal kyllingen marinere i 2 timers tid i køleskabet. Kyllingen bliver kun bedre af at stå længere tid. 

I din simregryde varmer du et svkæt olie og svitser løgene der er skåret i skiver. Løgene skal steges gyldne inden hvidløget presses ned i gryden sammen med fintrevet ingefær. Sæt gryden til side. 

På en stegepande eller en grillpande steges nu kyllingestykkerne af flere omgange. Der må gerne komme en god stegeskorpe på kyllingestykkerne. Yohurten sprøjter lidt, når den bliver varmet op, men det kan godt betale sig med en varm pande. 

Når kyllingen er stegt kommer de ned i gryden med løg sammen med resten af yoghurtblandingen. 

De flåede tomater blendes med en stavblender inden de kommes i gryden til kyllingen sammen med hønsefonden. 

Lad det hele koge for lavt blus med et halvt låg. 

Efter en times tid når saucen er jævn og cremet smages der til med salt og sukker. Server med ris, koriander og resten af mandlerne. 



Tilbage til opskrifter