Kartoffelmad med brutale løgringe, brøndkarse og hjemmerørt mayo

Kartoffelmad med brutale løgringe, brøndkarse og hjemmerørt mayo

til 2 personer

Ingredienser

  • 1 stk. - løg
  • 8 stk. - nye kartofler
  • 1 stk. - øko æggeblomme (kan være pasteuriseret, hvis man er lidt hys)
  • 2 dl. - vindruekerneolie
  • 2 tsk - sennep
  • 1 skvæt - hvidvinseddike
  • 3 stk. - salatblade
  • 1 håndfuld - brøndkarse
  • 1 stk. - saft fra en halv citron
  • 2 skiver - Rugbrød

Sådan gør du

En smuk dansk tradition, der skal holdes i hævd. 

Bring en gryde vand i kog og tilsæt et skud salt, et par korrianderfrø og laurbærblade. Kog kartoflerne efter størrelse til de er færdigkogte men ikke mosede og bløde. Sæt kartoflerne i køleren til du skal samle din mad. 

Sørg for, at æggeblommerne og olien har nogenlunde den samme temperatur. Pisk æggeblommer, sennep, eddike, salt og peber i en skål. Når massen er pisket sammen og er blevet lidt luftig tilsættes olien lidt efter lidt, mens der piskes grundigt. Når olien er begyndt at binde sig til æggeblommerne, kan man begynde at hælde olien i lidt hurtigere.

Mayonnaisen bliver tyk og hvid når der tilsættes olie, og den er først færdig når den ikke løber af piskeriset. Smag mayonnaisen til med citronsaft og evt. mere salt og peber. 

Løg snittes meget fint med en skarp kniv og vendes derefter i lidt hvedemel og salt. Steg dem sprøde i en pande med vindruekerneolie over middelvarme. 

Nu samles madden med smør, grøn salat, kartofler, hjemmerørt mayo, brøndkarse og rigelig havsalt og friskkværnet sort peber 

Tilbage til opskrifter