Kantarelpizza

Kantarelpizza

til 2 personer

Ingredienser

  • 350 gram - tippo-00 hvedemel
  • 150 gram - durum mel
  • 3 dl. - vand
  • 25 gram - gær
  • 1 spsk. - salt
  • 3 spsk - olivenolie
  • 2 handfulde - friske kantareller
  • 3 spsk - creme fraiche
  • 3 stk. - forårsløg
  • 1 fed - hvidløg
  • 1 spsk. - smør
  • 3 spsk - mascarpone ost
  • 2 kviste - frisk oregano

Sådan gør du

Pizzadej til 3 pizzaer, kantarelfyld til 1

Gæren opløses i vandet og Tippo-00, durum mel, salt og olivenolie blandet i lidt efter lidt. Når dejen har samlet sig skal der æltes. For at en pizzadej bliver sprød og tynd i bunden er det vigtigt at ælte dejen. Ælt dejen i mindst 10 minutter. Tilsæt lidt mere mel hvis dejen er for klistret. Kom dejen tilbage i skålen med lidt mel og lad dejen hæve i mindst tre timer overdækket.

Rens kantarellerne med en børste eller med lidt vand hvis de er rigtig snavsede. På en pande smeltes smøret og hvidløget svitses først af inden kantareller, og snittede forårsløg får en tur på panden ved middel varme. Svampene skal ikke have alt for meget varme, men de skal tabe en del væde. Tilsæt creme fraishe og evt. lidt ekstra smør hvis du er i det humør. Smag til med salt og peber og sæt panden til side.

Rul dejen ud til pizzastørrelse. sæt pizzaen på en pizzaspade eller lign og bred mascarpone ud på pizzaen inden kantarellerne spredes ud på dejen. I en rigtig varm ovn – evt. med en pizzasten – sættes pizzaen nu og bager til den er sprød i skorpen og sat i bunden. Det er en pizza du ikke vil gå glip af.

Inden servering spredes frisk oregano og lidt olivenolie ud over pizzaen.

Tilbage til opskrifter