Hvide asparges med fjordrejer, sauce mousseline og vild brøndkarse

Hvide asparges med fjordrejer, sauce mousseline og vild brøndkarse

til 2 personer

Ingredienser

  • 6 stk. - hvide danske asparges
  • 4 handfulde - fjordrejer
  • 1 bundt - vild brøndkarse
  • 2 stk. - øko æggeblomme (kan være pasteuriseret, hvis man er lidt hys)
  • 250 gram - smør
  • 150 cl - piskefløde
  • 1 skvæt - eddike
  • 1 saften fra en halv - citron
  • 1 spsk. - sukker
  • 1 efter smag - salt & peber

Sådan gør du

Bring en gryde vand i kog og tilsæt en god håndfuld salt, et par spiseskefulde sukkerog et skvæt eddike. Når vandet spilkoger, kommes de friske fjordrejer i vandet.Lad vandet koge op og tag derefter gryden af blusset og hæld rejerne i en sieller et dørslag. Kom koldt vand over rejerne, så kogningen stoppes. 

Åbnen kold øl og sæt noget god musik på, for nu skal der pilles rejer. Dette gøreslet ved først at trække rejeskallen af halekødet, hvorefter skallen fjernes frakroppen med benene, for til sidst at fjerne hovedet. Gem rejeskallerne ifryseren og brug dem senere til den lækreste rejebisque. 

Detyderste af de hvide asparges trimmes let, og bunden klippes af. Derefter koges aspargesenei let saltet vand, til de er lækre med bid.

Smørretklares ved at smelte det langsomt i en lille gryde. Derefter hældes detforsigtigt over i en lille kande, uden at det hvide bundfald kommer med. 

Æggeblommernepiskes over et vandbad sammen med et skvæt eddike, lidt citronsaft, salt ogpeber til massen skummer. Herefter tilsættes det klarede smør ganskeforsigtigt. I begyndelsen tilsættes meget lidt smør ad gangen, mens der piskesgrundigt. Når æggeblommerne er begyndt at tage imod fedtstoffet, kan smørrettilsættes lidt friskere. Husk at piske grundigt, så saucen ikke skiller. Tilsætto-tre spiseskefulde friskpisket flødeskum og smag til med citronsaft, salt ogpeber. Saucen er det sidste du skal lave, for at undgå at den skiller. 

Server de hvide asparges med et væld affjordrejer, sauce mousseline, salt, peber og vild brøndkarse

Tilbage til opskrifter