Grillet dansk hummer

Grillet dansk hummer

til 2 personer

Ingredienser

  • 1 stor - hummer
  • 1 skvæt - olivenolie
  • 1 håndfuld - bredbladet persille
  • 1 fed - hvidløg
  • 3 spsk - smør
  • 2 spsk - godt flagesalt
  • 1 stk. - øko citron

Sådan gør du

Persille og hvidløg snittes fint, mens at smørret smeltes i en lille gryde ved lavtblus. Når smørret er smeltet, vendes det med persille, hvidløg og friskkværnetpeber.

Dinlevende hummer placeres på et skærebræt, og med en skarp kokkekniv stikker duned bag øjnene på hummeren, og lader bladet fortsætte ned igennem hovedet. Pådenne måde dør hummeren med det samme. Resten af dyret flækkes – men pas på, atdu ikke strækker halen for meget ud, mens den flækkes, da det kan ødelægge define og lækre fibre i kødet.

Penslhummerens kødside med lidt olivenolie og drys med lidt salt. På en BRAND varmgrill (gerne med trækul) grilles hummeren med kødsiden nedad i 1 minuts tid,hvorefter de vendes og griller færdigt i cirka 5-6 minutters tid. I løbet afdet sidste minuts tid hældes det smeltede smør med krydderierne over kødsiden. 

Ladhummeren hvile i 5 minutter inden den serveres sammen med citron og grilledegrøntsager såsom løg, majskolber og fennikel. 

Tilbage til opskrifter