Friterede courgetteblomster med sauce tartare

Friterede courgetteblomster med sauce tartare

til 4 personer

Ingredienser

  • 12 stk. - courgetteblomster
  • 350 gram - hvedemel
  • 2 dl. - øl
  • 1 spsk. - salt
  • 2 spsk - smeltet smør
  • 2 stk. - stiftpiskede æggehvider
  • 1 stk. - øko æggeblomme (kan være pasteuriseret, hvis man er lidt hys)
  • 1 tsk. - bagepulver
  • 2 dl. - vindruekerneolie
  • 2 dl. - yoghurt / skyr
  • 2 spsk - hakkede cornichoner
  • 2 spsk - hakkede kapers
  • 1 spsk. - løg
  • 5 dl. - vindruekerneolie til fritering

Sådan gør du

Køb friske courgetteblomster hos særlige grønthandlere, Inco eller find en med en courgetteplante, hvor du selv kan høste blomsterne. Disse har jeg faktisk hugget fra min mors køkkenhave.

Rør vand, mel, bagepulver, salt, smeltet smør og øl sammen i en skål, og sæt det til side i køleskabet i en halv times tid. Det skal minde om en pandekagedej. 

Imens beignetdejen sætter sig kan du lave din sauce tartare.

Begynd med at røre en mayonnaise ved at piske æggeblommen (disse kan være pasteuriserede, men jeg tager mig nu ikke af det så længe det er friske øko æg) sammen med lidt sennep, citronsaft, salt, peber og hvidvinseddike. Når massen er sammenhængende tilsættes vindruekerneolien lidt efter lidt, mens der piskes grundigt. Når olien er begyndt at binde sig til æggeblommerne, kan man begynde at hælde olien i lidt hurtigere. Bliv ved med at piske og hælde olie i mayoen til den hænger fast på piskeriset og er lækker hvid. Nu har du en smagsneutral hjemmerørt mayonnaise.

Bland yoghurt og mayonnaise sammen – forholdet skal ca. være 50/50, eller som du kan lide den – smag på den og tilsæt evt. lidt salt, peber og mere sennep – personligt kan jeg godt lide meget sennep i min sauce tartare. De finthakkede cornichoner, kapers, løg og persille tilsættes saucen og der smages til igen inden den sættes på køl.

Børst blomsterne for jord og eventuelle små insekter – du kan forsigtigt løfte et af blomsterbladene, for at være sikker på, at der ikke gemmer sig lidt inde i blomsten.

Når blomsterne er klar til at blive dyppet vendes de stiftpiskede æggehvider i dejen.

Sæt en stor gryde over med vindruekerneolie. Når olien er så varm, at det syder om enden af en tændstik eller et lille stykke løg eller lignende, dypper du først hele blomsten i skålen med beignetdejen for derefter at fritere dem i et par minutter til de er gyldne og sprøde i olien.

Server blomsterne med det samme sammen med din hjemmelavede sauce tartare.


Tilbage til opskrifter