Frisk polposalat med nye kartofler

Frisk polposalat med nye kartofler

til 6 personer

Ingredienser

  • 400 gram - blæksprutte - ca. en arm pr. mand
  • 1 stk. - løg
  • 2 fed - hvidløg
  • 1 spsk. - sorte peberkorn
  • 2 tsk - salt
  • 2 saften-fra-en - citroner, øko
  • 5 spsk - olivenolie
  • 1 stk. - fennikel
  • 1 bundt - bredbladet persille
  • 200 gram - linser

Sådan gør du

Begynd dagen før med at tilberede blæksprutten. Bed din fiskehandler om at rense blæksprutten og skyl den selv efter under vandhanen. Du skal ikke være bange for det lidt slimede dyr – det smager 1000 gange bedre end det ser ud i rå stadie.  

Bring vand kog med løg, hvidløg, salt og peber og kog blæksprutten i 35-40 (måske en time hvis den er rigtig stor. Imens blæksprutten koger, gøres marinaden klar ved at blande citronsaft, olivenolie og salt og peber hvorefter marinaden stilles til side. Når blæksprutten har kogt færdig, lader du sprutten trække i kogevandet i yderligere 30 minutter, hvorefter blæksprutten lægges i marinade natten over i køleskabet.

Dagen efter skæres blækspruttearmene i mundrette stykker sammen med kroppen af blæksprutten. Vær opmærksom på, at blæksprutten har et lille næb, der ikke skal med i salaten.

Snit fennikel, persille og kogte kartofler efter smag og bland det sammen med linser og blæksprutten. Pres gerne en ekstra citron over salaten og give den et godt skud olivenolie inden servering.

Tilbage til opskrifter