Frikadeller med åkander

Frikadeller med åkander

til 4 personer

Ingredienser

  • 500 gram - hakket kalv og flæsk
  • 5 gram - salt
  • 2 stk. - æg
  • 1 dl. - sødmælk
  • 1 stk. - løg
  • 3 spsk - rasp
  • 1 tsk. - alehånde
  • 200 gram - smør

Sådan gør du

Alle elsker frikadeller. Her er min farmors opskrift, der sidder lige i skabet hver eneste gang. 

Rør det hakkede kød sammen med fintrevet løg, æg, mælk, rasp, allehånde, salt og peber. Pas på at du ikke pisker din fars for hårdt - den skal være sej og ikke for aaalt for våd. 

Stil farsen i køleren i mindst (!) en time, så den kan samle sig. Imens kan du lave agurkesalaten eller "åkanderne". 

Eddike og vand kommes i en lille gryde sammen med sukker og krydderierne. Bring gryden i kog og sluk da for blusset. Når lagen er lunken igen smages den til med salt inden den hældes over agurkerne, der er skåret ganske fint på en mandolin eller omhyggeligt med en kniv. 

Lad agurkesalaten trække i køleskabet i mindst en times tid inden den serveres. De er også rigtig gode dagen efter.

På en stor pande smeltes smørret og når det har bruset af formes frikadellerne med en ske og en håndflade. Steg dem ved middelvarme til de er gennemstegte - hvis du laver rigtig mange kan de holdes lune i en ovn på 50-100 grader. 

Tilbage til opskrifter