Dampede "Cherry Stone Clams" med fennikel, ramsløg og citron

Dampede "Cherry Stone Clams" med fennikel, ramsløg og citron

til 2 personer

Ingredienser

  • 1 net eller 2 store håndfulde - Cherry Stone Clams (store vongole eller hjertemuslinger kan sagtens bruges)
  • 1 stk. - en halv øko citron
  • 1 en halv - fennikel
  • 10 blade - ramsløg
  • 1 stk. - rød chili
  • 15 cl - tør hvidvin

Sådan gør du

Først og fremmest hældes muslingerne ud i vasken og smadrede og døde muslinger kasseres. Hvis en musling er åben, kan du banke den mod håndvasken, og hvis den ikke lukker sig er den død. Skyl muslingerne for sand og kom dem i en skål med postevand i 2 minutter.

Den økologiske citron halveres på langs og skæres i tynde skiver med skal. Fennikel snittes ligeledes i tynde skiver ligesom chilien hakkes fint. På en pande varmes olivenolie op inden   citron, fennikel, chili og halvdelen af ramsløget får sig en tur, til det er faldet lidt sammen i panden.

Skru helt op for varmen og tilsæt muslingerne sammen med hvidvin, et nip salt og friskkværnet peber og læg låg på panden. 

Muslingerne er færdige efter ca. 3-4 minutter eller når alle muslingerne har åbnet sig. 

Server med godt brød og friskhakket ramsløg og husk, at få noget af den lækre suppe fra bunden af gryden med. 

Tilbage til opskrifter