Brunch burger

Brunch burger

til 2 personer

Ingredienser

  • 25 gram - gær
  • 500 gram - hvedemel
  • 25 dl. - vand
  • 40 gram - sukker
  • 50 gram - blødt smør
  • 2 tsk - salt
  • 1 stk. - æg til pensling
  • 6 skiver - god bacon
  • 4 stk. - æg
  • 4 skiver - cheddarost
  • 4 stk. - salatblade
  • 2 skiver - rød bøftomat
  • 2 skvæt - ketchup

Sådan gør du

Til ca. 8 burgerboller

Opløs gær i vandet i en stor skål og rør derefter salt og sukker ud i blandingen. Tilsæt mel og ælt dejen til den er glat og elastisk i 8 minutters tid. Tilsæt derefter smør og ælt i 5 yderligere minutter. Det er en blød dej men den skal heller ikke være alt for klistret på grund af smøret, så det kan være at du får brug for lidt ekstra mel. Efter æltningen skal dejen hæve. Put dejen tilbage i skålen med lidt ekstra mel, så dejen ikke hænger for meget fast i siderne af skålen og lad dejen hæve i 3 timer under et hviskestykke.

Dejen bliver kun bedre af at hæve natten over i køleskabet, men kan sagtens blive til lækre burgerboller efter et par timer. 1 times tid inden du skal bage dine boller, former du bollerne og sætter dem på et stykke bagepapir. Ovenpå bollerne sætter du et andet stykke bagepapir og derefter placerer du en anden bageplade ovenpå bollerne, så de bliver trykket flade, mens de hæver i yderligere tre kvarter. Dette gør dine boller flade men og luftige.

Forvarm ovnen til 200 grader og pensl bollerne med et sammenpisket æg og sesamfrø hældes på. Bag bollerne i 10-12 minutters tid eller til de er lækre gyldne.

Skær nogle gode skiver at baconen og sæt dem til at stege på en stegpande. De skal være rigtig sejsprøde og ikke det tynde fnuldreværk, man af og til køber til en almindelig brunch. Steg ligeledes spejlæg på en pande i smør og rist bollerne i ovnen eller på en brødrister. Nu bygger du din burger op fra bunden med ketchup, salat, ost, bacon, spejlæg, tomat, salt og peber. Du kan også tilsætte engelsk sauce eller HP sauce eller lign efter din smag.

Tilbage til opskrifter