Artiskok med vinaigrette

Artiskok med vinaigrette

til 2 personer

Ingredienser

  • 2 stk. - artiskokker
  • 1 stk. - citron
  • 6 spsk - olivenolie
  • 1 stk. - saft fra en halv citron
  • 2 tsk - sennep
  • 1 skvæt - hvidvinseddike
  • 1 efter smag - salt & peber

Sådan gør du

Kog artiskokkerne i 40 minutters tid – afhængigt af størrelsen – i vand med salt, peberkorn og to halve citroner.

Rør en vinaigrette ved at piske olie, sennep, lidt citronsaft og eddike sammen til en dressing. Smag til med salt og peber.

Når artiskokkerne er færdige, tages de op af vandet og lægges forsigtigt på ”hovedet” og køler af i et minuts tid. Derefter kan de som på billedet spredes ud, og de fineste blade i midten samt ”fimrehårene” kan fjernes på forhånd, så hjertet, der er det lækreste på artiskokken kommer til syne. Server som forret med lidt godt ristet brød.

Tilbage til opskrifter